PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİM PROGRAMLARI

Travmatik stres tepkileri, korkutucu ya da zarar verici olaylar karşısında bireylerin gösterdikleri fiziksel, bilişsel, duygusal ya da davranışsal tepkiler için kullanılır. Aslında, zorlu ya da örseleyici yaşam olayları karşısında çeşitli stres tepkilerinin oluşması beklendik bir durumdur. Dolayısıyla, travmatik bir olay sonrasında oluşan stres tepkileri "anormal bir olaya verilen normal tepkiler" olarak tanımlanır. Bununla birlikte, ortaya çıkan stres tepkilerinin şiddeti ve yoğunluğu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla, bir öğrencinin yoğun stres belirtileri göstermesi onun "zayıf" bir insan olduğu anlamına gelmez ya da bu belirtileri göstermemesi öğrencinin "duyarsız" biri olduğunu kanıtlamaz.

SALGIN HASTALIK DÖNEMİNDE PSİKOLOJİK SAĞLAMLIĞIMIZI KORUMAK VE ÖĞRENCİLERİMİZE YARDIMCI OLABİLMEMİZ AMACIYLA ORGM TARAFINDAN HAZIRLANAN PSİKOEĞİTİM PROGRAMLARINA AŞAĞIDAKİ BAĞLANTILARDAN ULAŞABİLRİSİNİZ.

01.09.2021 6793

SALGIN HASTALIK PSİKOEĞİTİM PROGRAMI

OKULÖNCESİ

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programına (Okul Öncesi) ulaşmak için tıklayınız.

Okul Öncesi - İlkokul Yönelik "Doğal Afet (Deprem) Psikoeğitim Programı-İZMİR" kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

Okul Öncesi - İlkokul Yönelik "Doğal Afet (Deprem) Psikoeğitim Programı-İZMİR" slaytına ulaşmak için tıklayınız.

Elif ile Alp Piknik Hazırlığı Seslendirme ile desteklenmiştir. İzlemek için tıklayınız.

Elif ile Alp Benzetme Oyunu Seslendirme ile desteklenmiştir. İzlemek için tıklayınız.

Elif ile Alp Çocuklar için Psikoeğitsel Etkinlikler Seslendirme ile desteklenmiştir. İzlemek için tıklayınız.

Elif ile Alp Benzetme Oyunu Sesli Betimleme ile desteklenmiştir. İzlemek için tıklayınız.

Elif ile Alp Piknik Hazırlığı Sesli Betimleme ile desteklenmiştir.İzlemek için tıklayınız.

Elif ile Alp Çocuklar için Psikoeğitsel Etkinlikler Sesli Betimleme ile desteklenmiştir. İzlemek için tıklayınız.

Elif ile Alp 1 "Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçığı 1" ulaşmak için tıklayınız.

Elif ile Alp 2 "Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçığı 2" ulaşmak için tıklayınız.

Elif ile Alp 3 "Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçığı 3" ulaşmak için tıklayınız.

Elif ile Alp 4 "Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Psikoeğitsel Etkinlikler Kitapçığı 4" ulaşmak için tıklayınız.

"Okul Öncesi-İlkokullara Yönelik Yüz Yüze Eğitim Yolu İle Uygulanacak Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı"na ulaşmak için tıklayınız.

"Okul Öncesi-İlkokullara Yönelik Uzaktan Eğitim Yolu ile Uygulanacak Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı"na ulaşmak için tıklayınız.

"Okul Öncesi-İlkokullara Yönelik Uzaktan Eğitim Yolu ile Uygulanacak Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı" slaytına ulaşmak için tıklayınız.

İLKOKUL

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programına (İlkokul) ulaşmak için tıklayınız.

ORTAOKUL

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programına (Ortaokul) ulaşmak için tıklayınız.

Ortaokullara Yönelik "Doğal Afet (Deprem) Psikoeğitim Programı-İZMİR" kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

Ortaokullara Yönelik "Doğal Afet (Deprem) Psikoeğitim Programı-İZMİR" slaytına ulaşmak için tıklayınız.

"Ortaokullara Yönelik Yüz Yüze Eğitim Yolu İle Uygulanacak Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı"na ulaşmak için tıklayınız.

"Ortaokullara Yönelik Uzaktan Eğitim Yolu ile Uygulanacak Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı"na ulaşmak için tıklayınız.

"Ortaokullara Yönelik Uzaktan Eğitim Yolu ile Uygulanacak Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı" slaytına ulaşmak için tıklayınız.

ORTAÖĞRETİM

Salgın Hastalık Psikoeğitim Programına (Lise) ulaşmak için tıklayınız.

"Ortaöğretimlere Yönelik Yüz Yüze Eğitim Yolu İle Uygulanacak Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı"na ulaşmak için tıklayınız.

"Ortaöğretimlere Yönelik Uzaktan Eğitim Yolu ile Uygulanacak Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı"na ulaşmak için tıklayınız.

"Ortaöğretimlere Yönelik Uzaktan Eğitim Yolu ile Uygulanacak Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı" slaytına ulaşmak için tıklayınız.

Ortaöğretimelere Yönelik "Doğal Afet (Deprem) Psikoeğitim Programı-İZMİR" kitapçığına ulaşmak için tıklayınız.

Ortaöğretimlere Yönelik "Doğal Afet (Deprem) Psikoeğitim Programı-İZMİR" slaytına ulaşmak için tıklayınız.

AİLE-ÖĞRETMEN-YETİŞKİN

Salgın Hastalık Döneminde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak - Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Salgın Hastalık Döneminde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak - Öğretmenler ve Öğrencileri İçin Yardım Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Salgın Hastalık Döneminde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak - Yetişkinler İçin Yardım Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Salgın Hastalık Psikoeğitim Çalışması Aile Bilgilendirme Sunusuna ulaşmak için tıklayınız.

Salgın Hastalık Psikoeğitim Çalışması Öğretmen Bilgilendirme Sunusuna ulaşmak için tıklayınız.

Afet Sonrası Yetişkinler İçin Psikososyal Yardım Kılavuzu için tıklayınız.

Afet Sonrası Aileler İçin Çocuklara Psikososyal Yardım Kılavuzu için tıklayınız.

"Yetişkinler için bilgilendirme rehberine" ulaşmak için tıklayınız.

"Aileler için çocuklara yardım rehberine" ulaşmak için tıklayınız.

"Gençler için bilgilendirme rehberine" ulaşmak için tıklayınız.